U wilt meer groei dan u nu in Nederland kunt realiseren, of u wilt aantonen dat uw product ook in het buitenland succesvol kan zijn. Hoe pakt u dat aan? Exporteren en internationaal zaken doen heeft ook consequenties voor uw organisatie. We hebben de experts in huis die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn geaccrediteerd. We bieden marktonderzoek, diensten om de juiste agent of distributeur te vinden of voeren een deel van uw internationale groeistrategie uit.

Spreekt dit u aan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Is uw bedrijf nog niet of beperkt actief in het buitenland maar heeft u wel die wens? Wilt u exporteren of juist kennis importeren? De subsidieregeling Starters in International Business (SIB) helpt MKB bedrijven met het zetten van stappen in het buitenland. Via deze regeling ontvangt u gratis een aantal intensieve adviessessies. De kosten voor deze begeleiding van 2.400 euro kunt u betalen met een voucher, die u eenvoudig kunt aanvragen. Lees meer…

Naar welk land wilt u?

Als u wilt beginnen met exporteren of juist uw export wilt uitbreiden, dan is de eerste stap om het juiste land te kiezen.  Wat bepaalt de verkoop van uw product of dienst? Voor trainingen op het gebied van IT beheer kunt u kijken naar de landen met de meeste IT-professionals. Voor gehoorapparaten kijkt u naar vergrijzing. In onze Exportlanden Selectiegids hebben we een voorselectie gemaakt van 64 landen die aan te raden zijn voor MKB bedrijven. Download hier de Exportlanden Selectiegids.

Als u wilt weten wat de kansen zijn voor uw product of dienst in een aantal landen, zonder uitgebreid marktonderzoek te doen, dan is een Market Quick Scan een goede oplossing. Samenwerkend Nederland heeft een netwerk van lokale experts die rapporteren dan over de haalbaarheid om uw product of dienst in hun markt te verkopen. U ontvangt per land een document van één tot twee pagina’s met evaluatie van uw aanbod. De kosten variëren van 300 tot 600 euro, de levertijd is over het algemeen twee weken. Lees meer…

De Brexit komt eraan

Doet u zaken met het Verenigd Koningkrijk? Dan krijgt u ongetwijfeld te maken met de gevolgen van de Brexit. Op dit moment is nog onduidelijk hoe ‘hard’ de Brexit zal zijn. Maar er zal zeker invloed zijn op de manier van zaken doen met de UK.

Nederlandse importeurs en exporteurs die zaken met Groot-Brittannië doen, zullen last krijgen van ingewikkelder douane procedures, import- en export-heffingen en veranderingen rondom het verrekenen van de BTW voor inkoop van goederen en diensten. Voor deze bedrijven is het raadzaam om een Brexit impact scan op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (https://www.brexitloket.nl/) te doen om een overzicht te krijgen van de consequenties voor de bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld ook aan de impact van de Brexit op kapitaalstromen en dataverkeer.

De overheid helpt u met u voor te bereiden op de Brexit. Bedrijven die nu al zaken doen met de UK kunnen 50% van de kosten voor een impactanalyse vergoed krijgen. Dit geldt ook de kosten voor het onderzoeken van nieuwe markten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vinden van agenten en distributeurs

Mogelijke agenten of distributeurs willen graag horen hoe u de market wilt benaderen en welke ondersteuning u hen gaat bieden. Zij kijken vooral naar hun eigen belang en hoe gemakkelijk uw product of dienst zal verkopen. Als uw product niet gecertificeerd is voor de markt, een slechte verpakking heeft of geen duidelijke marketing, dan zullen ze niet voor uw werken.

Daarom is het belangrijk om uw zoektocht naar agenten en distributeurs goed voor te bereiden. U kunt gebruik maken van beurzen of iemand inhuren om de eerste contacten te leggen, maar uw lokale zakenpartners zullen u zelf willen zien, en u hun bedrijf natuurlijk! Om tot een deal te komen en uw partner op weg te helpen zijn waarschijnlijk verschillende bezoeken en telefoongesprekken nodig.

Houd daarbij rekening met culturele verschillen. Een Chinese ondernemer zal eerst gaan vertellen over de historie van zijn bedrijf, en hoeveel mensen er werken, en dan pas op zijn producten ingaan. Een Amerikaan zal direct beginnen met de voordelen van zijn product voor jou. Sluit aan bij de lokale cultuur en gebruiken.

Samenwerkend Nederland heeft een uitgebreid netwerk van lokale specialisten in meer dan 30 landen. Neem contact op om te zien wat die voor u kunnen betekenen.

Online export en e-commerce

Als uw product er geschikt voor is, dan kunt u gebruik maken van online verkoopkanalen zoals Amazon, Alibaba of Lazada. De verleiding is groot om te gaan adverteren op grote platformen zoals Amazon.com en Yahoo.com, maar hier treft u ook de grootste concurrentie. Op iets minder grote platformen, zoals Amazon.de, FNAC.com in Frankrijk of Rakuten in Japan vindt u nog steeds miljoenen kopers, maar minder aanbieders.

De succesfactor bij online verkoop is lokalisatie, wat inhoudt:

  • De juiste producten verkopen, die lokaal in trek zijn
  • Op de juiste platformen aanwezig zijn, in de lokale taal
  • Genoeg aan promotie doen, op lokale (social) media
  • Uw proces van betalingen, leveringen en retouren optimaliseren

Samenwerkend Nederland kan u helpen om uw product effectief aan te bieden op lokale platformen in een aantal niet-Engels sprekende landen: Frankrijk, Turkije, Rusland, Japan, en Saudi-Arabië. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u interesse in deze ondersteuning? Doe hier een aanvraag!