Is uw bedrijf nog niet of beperkt actief in het buitenland maar heeft u wel die wens? Wilt u exporteren of juist kennis importeren? De subsidieregeling Starters in International Business (SIB) helpt MKB bedrijven met het zetten van stappen in het buitenland. Via deze regeling ontvangt u gratis een aantal intensieve adviessessies.

Adviessessies en marktonderzoek

Het doel van de regeling is om u op weg te helpen met een goed exportplan. Hoe we dat doen, hangt af van uw situatie. In maximaal een viertal adviessessies van circa 2 uur kijkt een ervaren adviseur dan met u naar het volgende:

  1. Wat is de achtergrond van uw bedrijf zich en hoe past internationaliseren daarbij?
  2. Wat is uw sterkste product of dienst, welke doelgroep heeft u en waarin bent u internationaal onderscheidend?
  3. Welke landen lijken het meest haalbaar om uw product of dienst naar te exporteren? Gaat u daar zelf heen of zoekt u partners?
  4. Welke stappen moet u zetten om uw internationale ambities waar te maken en wat kost dat in tijd en geld?

Samenwerkend Nederland werkt hiervoor samen met een internationaal netwerk van export specialisten. Zij kunnen ook voor u zoeken naar concrete marktgegevens, bijvoorbeeld om een eerste indruk te krijgen van de toepasbaarheid van uw product in een bepaald land. Zo helpen we u op maat.

Eenvoudig aanvragen en een afspraak maken

Graag vertellen we u meer over deze regeling en geven we u aan hoe u een adviestraject met één van de door ons geselecteerde adviseurs aan kunt vragen. Neem hiervoor contact met ons op.