Strijd om bouwtoezicht en vergunningen

Samenwerkend Nederland was te gast tijdens de Branche Update.

De op 1 januari 2024 in werking getreden Omgevingswet, maakt goede interne afstemming en organisatorische veranderingen en herschikking van afdelingen nodig bij gemeenten. Maar gemeenten hebben ernstig onderschat wat er nodig is om de uitvoering van de Omgevingswet onder controle te kunnen houden en te kunnen monitoren. Het is voor gemeenten een nieuwe situatie en ze lopen tegen allerlei grenzen aan. Dat zorgt voor vertragingen in de vergunning-afgifte in plaats van de zo vurig gehoopte versnelling in het bouwproces. Hoe komt het dat de bouwprojecten wel 30% duurder kunnen uitvallen? Ron Lemmens ging tijdens deze Branche Update in gesprek met Frank Woreel en Tineke Stuifzand van Samenwerkend Nederland.

Stichting Samenwerkend Nederland is het samenwerkingsplatform voor overheid en markt. De stichting organiseert al 20 jaar marktconsultaties, brancheplatforms en besloten publiek-private overlegbijeenkomsten waarin samenwerkingsafspraken worden gemaakt tussen overheidsorganisaties en bedrijven in allerlei branches.

Branche Update 

In deze speciale reeks branche-updates nemen we je mee in ontwikkelingen die ervoor zorgen dat overheid en het bedrijfsleven bij elkaar aan tafel komen om het gesprek met elkaar aan te gaan.

In co-creatie met Samenwerkend Nederland worden er verschillende branches en cases besproken om kennis te delen en verschillende inzichten te belichten.

Overweegt u deel te nemen aan een branchebijeenkomst met vakgenoten en opdrachtgevers in uw eigen branche of sector? Vul dan dit formulier in. Dan sturen we u de agenda van de eerstvolgende branchebijeenkomst in uw branche of sector.